Muftijeva čestitka nadškofu Zoretu

Mufti prof. dr. Nedžad Grabus je ob prihajajočih praznikih čestital slovenskemu metroplitu in ljubljanskemu nadškofu msgr. Stanislavu Zoretu. V svoji čestitki je zapisal:

Spoštovani msgr. Stanislav Zore,

v dneh, ko se približuje rojstvo Marijinega sina, Jezusa, naj je mir in Božji blagoslov nanj, se spominjamo, da je njegovo rojstvo velika prelomnica v človeški kulturi in civilizaciji. V sveti knjigi Kur’anu v poglavju, ki je poimenovano po sveti Mariji, so izkazane velike pohvale »Jezusu, ki je blagoslovljen, predan molitvi in milosten, poslušen in prijazen do svoje matere. Mir z njim na dan, ko se je rodil, na dan njegove smrti in na dan, ko bo od mrtvih vstal.«

Zato so dnevi, ko se spominjamo Jezusovega rojstva, dnevi duhovnega miru, radosti ter prijateljskih in družinskih srečanj, ki pričajo o tem, da vera ponuja duhovno varnost kot tudi upanje v Božjo milost, ki ostaja stalen navdih ljudem, da je vredno biti dober človek in skrbeti za druge in zase, enako kot je skrbel Jezus za bližnje in svoje sledilce.

Želim Vam in vsem vernikom v Sloveniji in svetu, da dnevi, ki prihajajo prinesejo veselje do življenja, ki nas bo vse podpiralo v prizadevanju za skupno dobro.

Veseli prazniki, srečno in uspešno leto 2018.

 

Predsednik Mešihata Islamske skupnosti v RS

prof. dr. Nedžad Grabus, mufti