Namestnik Reisu-l-uleme in člani Rijaseta obiskali Mešihat

Delegacija Rijaseta Islamske skupnosti v BiH na čelu z namestnikom Reisu-l-uleme Husein-ef. Smajićem, je v sredo, 15. novembra 2017, bila na delovnem obisku Mešihatu Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

V delegaciji Rijaseta so bili direktor službe za verska vprašanja Nusret-ef. Abdibegović, direktor službe za administracijo Ismail-ef. Smajlović, direktor službe za ekonomske in finančne zadeve Zejnil-ef. Rebihić, direktor službe za izobraževanje Ibrahim-ef. Begović, tajnik Rijaseta Islamske skupnosti v BiH Mensur-ef. Karadža in Nihad-ef. Halilović.

Obisk članov Rijaseta Islamske skupnosti v BiH je realiziran na podlagi sklepa sprejetega na eni izmed sej Rijaseta in predvideva obisk vseh Mešihatov, ki delujejo v sklopu Islamske skupnosti v BiH.

Gostitelj delegacije Rijaseta je bil predsednik Mešihata in mufti Nedžad Grabus. Mufti Grabus je predstavil delo in delovanje Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji, seznanil člane delegacije z zgodovinskimi dejstvi in obeleževanjem stote obletnice od postavitve džamije v Logu pod Mangartom kot tudi o institucionalnem delovanju tekom prejšnjega stoletja. V nadaljevanju so Nevzet Porić, Ibrahim-ef. Malanović, Sead-ef. Karišik in Haris Muratagić predstavili administrativni, versko-izobraževalni, mladinski in finančni način delovanja Islamske skupnosti v Sloveniji. Pogovor se je nadaljeval tudi o različnih vidikih sodelovanja in ureditvi normativnih aktov za učinkovito delovanje Islamske skupnosti. Delegacija Rijaseta Islamske skupnosti v BiH je obiskala tudi gradbišče Islamskega kulturnega centra v Ljubljani, saj je Rijaset pomembno prispeval k projektu IKC v obdobju nakupa zemljišča in v teku same gradnje.