Predstavljena knjiga ”Dogovor je pobjeda”

V četrtek, 25. maja 2017, je v dvorani Averroes organizirana predstavitev knjige ”Dogovor je pobjeda” (Dogovor je zmaga), avtorja hafiza Špendija Fidanija. Predstavitev je izzvala veliko zanimanje, saj je bila dvorana premajhna za sprejem vseh zainteresiranih.

Knjiga ”Dogovor je pobjeda”, vsebuje izbor hutbi (pridig), ki jih je hafiz Fidani imel v džematu Ljubljana v obodbju med 2011 in 2017. Izdajatelj knjige je Kulturno-izobraževalni zavod Averroes iz Ljubljane, ki deluje znotraj Islamske skupnosti v RS.

Na samem začetku predstavitve je prisotne nagovoril Nevzet Porić, direktor Zavoda Averroes, ki je izrazil zadovoljstvo, da je Zavod Averroes ampak tudi Islamska skupnost, bogatejša za še eno knjigo, ki je nastala v Ljubljani.

Avtor hafiz Špendi Fidani se je v svojem nagovoru zahvalil vsem, ki so dali doprinos pri nastanku knjige. Poudaril je, da so tudi člani skupnosti soavtorji knjige, ker teme, ki jih knjiga vsebuje so pravzaprav odgovori in usmeritve na njihove dvome, sume, izzive, probleme in življenske okoliščine s katerimi se je v tem obdobju srečeval v džematu Ljubljana.

Na predstavitvi je spregovoril tudi mufti prof. dr. Nedžad Grabus, ki je obenem tudi recenzent knjige. V navdihujočem nagovoru, je med drugim, dejal ”da so muslimanom danes, predvsem mladim, potrebne knjige, ki so nastale v njihovem času ter, da so dela nastala v davni zgodovini zanimiva raziskovalcem in da ne morejo ponuditi odgovore današnjim izzivom.” Mufti je čestital Hafizu na izdaji prve knjige in izrazil zadovoljstvo pri napredovanju Islamske skupnosti v vsebinskem in ustvarjenem vidiku.

Hafiz Špendi Fidani je od leta 2011 imam v džematu Ljubljana in knjiga ”Dogovor je pobjeda” je njegovo prvo avtorsko delo.