Enajsto srečanje hadžijev in ikrar dova v Ljubljani

V nedeljo, 28. avgusta 2016, je bilo organizirano že tradicionalno enajsto srečanje hadžijev oziroma romarjev in ikrar dova (molitev ob odhodu na hadž) za tiste, ki se bodo romanja v Meko in Medino udeležili letos.

Dobrodošlico prisotnim je zaželel imam Senad Karišik, ki je izpostavil pomembnost takšnih projektov. Izrazil je veselje in zadovoljstvo, da se ikrar dova in srečanje hadžijev že vrsto let organizirata v džematu Ljubljana. Nato je v imenu letošnjih hadžijev prisotne pozdravil imam Mustafa Gavranović, ki bo letošnji vodič.

Imami iz Slovenije (hfz. Špendi Fidani, Senad Karišik, Ifet Suljić, Munzir Čelenka, Nijaz Salkić, Fahrudin Smajić, Amir Hasanović, Mustafa Gavranović, Zikrija Hodžić, Sead Karišik, Adnan Merdanović, Bilal Efendić, Emir Omanović in Samir Jusić) so izvedli program, ki je popestril svečanost.

Zbrane vernice in vernike je nagovoril generalni tajnik Islamske skupnosti Nevzet Porić. Prenesel je selame (pozdrave) muftija prof. dr. Nedžada Grausa, ki je bil službeno odsoten. V svojem nagovoru je izpostavil pomembnost hadža ter se dotaknil nekaj pomembnih in praktičnih nasvetov glede opravljanja pete islamske dolžnosti.

Na koncu je imam Mustafa Gavranović prebral ikrar dovo za letošnje romarje in zaprosil Vzvišenega Boga, da sprejme hadž vseh bodočih romarjev iz Slovenije.

Romarji, ki bodo letos opravili hadž, so: imam Mustafa Gavranović, Sadeta Mujezinović, (Jesenice), Nihad Adrović (Ljubljana), Muhamed Hasanagić (Ljubljana), Ferid Fazlić (Ljubljana), Esad Osmičević (Postojna), Samed Bajrić (Koper), Limani Abdulkadir (Škofja Loka), Šehiza Mulalić (Škofja Loka), Fatma Sadiković (Ljubljana), Zijah Mujić (Ljubljana), Meho Odobašić (Trbovlje) in Arifa Draganović (Ljubljana).

Romarji bodo v svete kraje odpotovali v soboto, 3. septembra. Želimo jim srečno pot.