V zgodovini projekta IKC bo večno zapisan 18. april 2009

V petek, 18. marca 2016, je bila tribuna Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji posvečena 18. aprilu 2009. Na ta dan so se namreč člani Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji prvič zbrali na kupljenem zemljišču za džamijo. Razlog je bil akcija čiščenja zemljišča.

Ob tej priložnosti so nastali odlični posnetki, ki so si jih zbrani na tribuni lahko ogledali in se tako spomnili zanimivih trenutkov ter podoživljali izraze veselja, ki so bili tisti dan vidni na obrazih vseh zbranih.

Zbrane je nagovoril mufti prof. dr. Nedžad Grabus, ki je spregovoril o zakulisju celotnega postopka nakupa zemljišča in pridobitve gradbenega dovoljenja za gradnjo džamije. Povedal je, da je bilo v tem času zelo pomembno, da se opredelimo za džamijo, saj je bila džamija leta 2009 še vedno politično vprašanje. Zahvalil se je vsem, ki so na kakršenkoli način podprli projekt nakupa zemljišča za Islamski kulturni center v Ljubljani. Spomnil se je vseh, ki so podpirali projekt gradnje džamije, a jih danes ni med nami. Ob koncu je zbrane člane Islamske skupnosti seznanil s potekom gradnje Islamskega kulturnega centra v Ljubljani in jih prosil, da v svojih molitvah ne pozabljajo tega velikega posla, saj je pomoč Vzvišenega Boga najpomembnejša.