Poučevanje branja Kur’ana v Ljubljani

V četrtek, 3. marca 2016, je v džematu Ljubljana zaključena hatma (branje celotnega Kur’ana) s strani udeležencev tečaja branja Kur’ana. Isti večer je po jaciji (drugi večerni molitvi) recitirana hatma dova (priprošnja), ki je bila namenjena projektu gradnje IKC v Ljubljani in dušam vakifov (tistim, ki so darovali v trajno dobro), ki so nas že zapustili.

Tečaj branja Kur’ana se ob četrtkih po akšamu (prva večerna molitev) odvija konstantno že pet let. Je odrtega tipa in udeležujejo se ga vsi člani džemata, ki želijo izboljšati svoje znanje in poznavanje pravilnega branja Kur’ana. S skupnim učenjem Kur’ana se je izoblikovala močna in lepa vez med člani džemata. Vsi so z nestrpnostjo čakali četrtek, da bi se ponovno družili med seboj in s Kur’anom.

Ob istem času poteka tudi tečaj sufare (arabske pisave), ki ga vsako leto obiskuje vedno več članov džemata. Po končanem tečaju sufare preidejo na tečaj branja Kur’ana. Ženski del džemata bere Kur’an ob sobotah in nedeljah po opoldanski molitvi. Rezultat omenjenih tečajev je več kot sto članov in članic džemata, ki berejo Kur’an v arabščini.

Tečaj branja Kur’ana vodi hafiz Špendi Fidani, tečaj arabske pisave pa imam Senad Karišik.

Vzvišenega Gospodarja prosimo, da usliši naše dove in kmalu dočakamo džamijo. Prosimo Boga, da bo usmiljen do tistih, ki džamije niso uspeli dočakati, ter spusti milost na vse nas. Amin.