Mevludska svečanost v Kranju

V soboto, 23. januarja 2016, je bila v Kranju organizirana mevludska svečanost, s katero so v Kranju obeležili rojstvo poslanca Muhammeda, a.s.

Izvršni odbor džemata Kranj je v dneh, ko se po celem svetu obeležuje rojstvo Božjega poslanca Muhammeda, a.s., v polni dvorani krajevne skupnosti Stražišče priredil mevludsko svečanost. Program so ob tej priložnosti izvedli imami Islamske skupnosti in otroci, ki obiskujejo verouk v džematu Kranj.

Na začetku programa je prisotne nagovoril imam Sead Karišik, ki od meseca septembra na novo deluje v džematu Kranj. V svojem nagovoru je predstavil glavne aktivnosti džemata, posebej je poudaril pomen mekteba, ki predstavlja način ohranjanja vere in identitete. Poudaril je tudi pomen obnove novih prostorov, v katerih se bodo v prihodnje organizirale vse aktivnosti džemata Kranj. Ob tej priložnosti se je zahvalil muftiju prof. dr. Nedžadu Grabusu, saj si brez njegovega angažmaja novih prostorov ne bi mogli privoščiti. Zahvalil se je vsem, ki so se odzvali vabilu in prišli na mevlud.

Otroci, ki obiskujejo mektebski pouk, so s svojim nastopom izzvali radost in nasmehe pri poslušalcih. S programom in učenjem mevluda so nadaljevali imami, kar je pri vernikih vplivalo na čustva in pri nekaterih je bilo moč opaziti zarošene oči.

Z izbranimi besedami je zbrane nagovoril tudi imam Munzir Čelenka z Jesenic. V svojem govoru je poudaril pomembnost poslanca Muhammeda, a.s., kot edinega vzornika v naših življenjih. Posebej je omenil aktivnosti v lastnih džematih, saj tako prispevamo k njegovemu razvoju. Pozval jih je, da se držijo Kur’ana in suneta Poslanca, a.s., ter svojega džemata.

Druženje se je nadaljevalo ob pogovoru in pogostitvi, ki so jo pripravile članice džemata Kranj.

Posebno zahvalo dolgujemo tistim, ki so prispevali k uspešni organizaciji omenjene svečanosti.