Šestnajsto mednarodno tekmovanje v recitiranju Kur’ana na pamet v Moskvi

prikazna

Od 9. do 11. oktobra 2015 se je v Moskvi odvijalo šestnajsto mednarodno tekmovanje v recitiranju Kur’ana na pamet, ki ga je organizirala Islamska skupnost v Rusiji. Na tekmovanju, ki je potekalo v pred kratkim odprti moskovski džamiji, je sodelovalo 44 predstavnikov iz različnih držav. Vsi predstavniki so tekmovali v kategoriji hifza (poznavanja celotnega Kur’ana na pamet), Slovenijo je predstavljal Špendi Fidani, imam v džematu Ljubljana.

Velika zaključna prireditev, katere se je udeležilo sedem tisoč vernikov, se je odvijala v največji moskovski dvorani Crocus City Hall.

IMG_2030

Na prireditvi je nastopilo šest finalistov tekmovanja. Kot gostitelj je glavni mufti v Rusiji šejk Ravil Gainutdin pozdravil vse prisotne in spregovoril o pomenu branja, poučevanja in poslušanja Kur’ana. Dnevi, ko se odvija omenjeno tekmovanje, so v Moskvi ”bajram Kur’ana”.

Glavni gost večera je bil imam harema v Meki šejk el Muajqili, ki je z recitiranjem Kur’ana prisotne spomnil na namaze (molitve) v bližini Kabe.

Gostitelji so se potrudili in v Moskvi pripravili tekmovanje v recitiranju Kur’ana na pamet na zelo visoki ravni. Za to jim čestitamo in prosimo Boga, da sprejme njihova prizadevanja in trud.