Mevludska svečanost v džematu Nova Gorica ob praznovanju novega 1437. hidžretskega leta

     V soboto, 17. oktobra 2015, so v Novi Gorici po akšam namazu (prvi večerni molitvi) ob praznovanju novega hidžretskega leta pripravili mevludsko svečanost.

Na začetku je imam v džematu Nova Gorica Amir Hasanović pozdravil vse prisotne, posebej goste iz drugih slovenskih mest, ki so se odzvali na vabilo in s svojo prisotnostjo še polepšali omenjeni dogodek. Mevludske svečanosti so se udeležili generalni sekretar Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Nevzet Porić in imami Senad Karišik, imam v džematu Ljubljana, Sead Karišik, imam v džematu Kranj, Mustafa Gavranović, imam v džematu Trbovlje, Fahrudin Smajić,imam v džematu Postojna, Nevres Mustafić, imam v džematu Koper, Redžep Hodžić, imam v džematu Izola in Zikrija Hodžić, imam v džematu Ajdovščina.

Mevludski del programa so izvedli imami in mladinski zbor džemata Nova Gorica, ki je sodeloval pri izvajanju nekaterih ilahij (pobožnih pesmi). Nato je vsem prisotnim nekaj besed namenil generalni sekretar Nevzet Porić in pred predavanjem prenesel selame (pozdrave) muftija prof. dr. Nedžada Grabusa. Porić je govoril o pomenu hidžre za prvo generacijo muslimanov, ki jo je vodil poslanec Muhammed, a.s., in poudaril njen pomen za današnje generacije in generacije, ki prihajajo za nami.

Sledilo je druženje vseh prisotnih in prijeten pogovor o hidžri – zgodovinskem dogodku za vse muslimane.

Amir Hasanović