Halka Kur’ana v Ljubljani

Izvajanje halke islamskih znanosti je tradicija, ki se že več sto let ohranja med muslimani in predstavlja enega najboljših načinov prenašanja znanja. Halke so imele na področju izobraževanja in vzgoje v zgodovini velik pomen.

Poleg temeljitega preučevanja določene islamske znanosti se je s halko ljudem ponudila posebna vzgoja, razvil se je poseben odnos do življenja, ljudi in znanja. Halka je postregla z znanjem, ki bogati dušo, krepi razumevanje in veča stopnjo spoznanja.

Po zgledu takšnih halk in z enakimi cilji smo 31. januarja 2015 v Ljubljani začeli s halko Kur’ana.

Halka Kur’ana se posveča sporočilom in pomenu kur’anskih sur (poglavij). Na vsakem srečanju se analizirajo in raziskujejo njihova sporočila, modrosti in nasveti. Od januarja do avgusta smo obdelali sure od el-Fatiha do er-R’ad, torej prvih 13 kur’anskih sur.

Halka se izvaja vsako soboto po akšam namazu oziroma prvi večerni molitvi (v zimskem obdobju po jaciji oziroma drugi večerni molitvi) v dvorani Averroes na naslovu Cesta Andreja Bitenca 70 v Ljubljani. Vodi jo hafiz Špendi Fidani.

Po poletnem premoru s halko Kur’ana nadaljujemo 19. septembra 2015, udeležijo se je lahko vsi, ki jih to utegne zanimati.

Vabljeni!

halkav027