Zbor Islamske skupnosti imenoval nove člane Mešihata

V nedeljo, 7. junija 2015, je potekalo redno zasedanje Zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Hkrati je bilo to tudi tradicionalno predramazansko srečanje imamov, predsednikov Izvršnih odborov in aktivistov Islamske skupnosti.

Na tokratnem zasedanju je članom Zbora in ostalim prisotnim predstavljen potek gradnje džamije v Ljubljani. Mufti prof. dr. Nedžad Grabus je prisotne seznanil s tekočimi informacijami in z načrti za prihodnost. Ena od točk dnevnega reda je bila tudi imenovanje novih članov Mešihata. Spomnimo, da je 22. marca 2015 bil za predsednika Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji izvoljen mufti prof. dr. Nedžad Grabus. Zato je kot predsednik Mešihata in mufti predlagal Zboru Islamske skupnosti, da imenuje štiri člane Mešihata za obdobje 2015-2019. Sedanjim članom Mešihata poteče mandat 9. junija 2015.

Mufti Grabus je za člane Mešihata predlagal Nevzeta Porića kot generalnega tajnika, Ibrahima Malanovića, Dželila Salijija in Muhameda Ikanovića. Ob tem je prebral življenjepis vsakega predlaganega člana ter obrazložil svoje predloge. Člani Zbora so nove člane Mešihata enoglasno potrdili. Ob tej priložnosti se je mufti prof. dr. Nedžad Grabus zahvalil pravnikoma Almirju Kurspahiću in Zejnuli Bilaliju, ki sta bila v preteklih dveh mandatih člana Mešihata in s svojim znanjem ter z izkušnjami prispevala h kakovostnem napredovanju delovanja Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

V predramazanskem času je mufti prof. dr. Nedžad Grabus imamom in ostalim prisotnim napotil določene nasvete, predvsem pri pomenu podajanja poguma za ohranjanje vere v Boga, ter jih pozval, da tudi letos organizirajo iftare za podporo gradnji džamije v Ljubljani. Zasedanje Zbora je zaključeno z muftijevo čestitko ob nastopajočem mesecu ramazanu in ilahijo Hej, mubarek ramazan, ki sta jo izvedla hfz. Špendi Fidani in imam Munzir Čelenka.