Zaključna mektebska svečanost v Ljubljani

V nedeljo, 31. maja 2015, je za otroke, ki so obiskovali mekteb v Ljubljani, v džematu Ljubljana organizirana zaključna mektebska svečanost. Hkrati je to bil tudi Dan odprtih vrat mekteba Ljubljana za tiste otroke, ki so si želeli pogledali, kako poteka delo v mektebu Ljubljana.

Letos se je v mekteb Ljubljana vpisalo 530 otrok, ki so bili razdeljeni v pet skupin: prvo skupino (predšolska vzgoja in 1. oziroma 2. razred OŠ) je vodila mualima Ela Porić, drugo skupino (3. in 4. razred OŠ) sta vodila imam Ifet Suljić in v zadnjem delu šolskega leta mualima Lejla Porić, tretjo skupino (5. in 6. razred OŠ) je vodil imam Senad Karišik, četrto (7. in 8. razred OŠ) in peto skupino (9. razred OŠ in srednja šola) pa je vodil hafiz Špendi Fidani. Vse skupine so se s primernim programom na zaključni mektebski prireditvi predstavile zbranim staršem in ostalim članom skupnosti.

Diplome so prejeli najboljši učenci iz vsake skupine, ki so najpogosteje obiskovali mektebski pouk, se trudili in dosegali najboljše rezultate. Ob tej priložnosti so učenke, ki so dosegle eno od prvih treh mest na mektebskem tekmovanju, ki se je odvijalo v nedeljo, 24. maja 2015, prejele priznanje. Te učenke so: Merhunisa Ljubijankić, Ajša Beganović in Ajla Durmiši.

Vsako leto smo posebej veseli rezultatov tistih učencev, ki so se trudili in vztrajali pri učenju arabskih črk, da bi lahko brali Kur’an v izvirniku. Letos so to dosegli naslednji učenci: Fahrudin Vukalić, Amila Grošić, Emira Jusić, Alem Mehić, Amila Kadić, Edina Kržalić, Emir Letić, Merhunisa Ljubijankić, Emir Pašagić, Almira Šabić, Selvedina Šabić, Ajdin Mešinović, Halima Porić in Ilhana Karišik.

Vsem učencem čestitamo za vse dosežke, prav tako gredo čestitke tudi njihovim staršem, ki so se trudili in vlagali svoj čas v to, da bi vsi skupaj lahko dosegli želene rezultate in pridobili določeno znanje.

Vpis v naslednje mektebsko leto bo potekal prvi vikend septembra 2015.