Večer ilahij in kasid ”U susret ramazanu” v Ljubljani

V nedeljo, 31. maja 2015, je v kulturnem domu Španski borci v Ljubljani potekala svečanost ”U susret ramazanu”, ki jo je organiziral Odbor džemata Ljubljana.

Prisotni so v dveurnem programu pozorno in z užitkom poslušali veliko ilahij in kasid, ki so jih izvedla dekleta iz zbora Alhambra. Program so izvajale Selma Veladžić, Hana Kerić, Dina Buljubašić, Ajla Hamulić, Selma Rovčanin, Majda Hamulić, Fatima Mušić, Sabina Tufek in Lejla Fazlić, ki tudi vodi zbor.

Zbor ilahij in kasid Alhambra je zbor džemata Ljubljana, ki je bil ustanovljen 30. decembra 2012. Cilj zbora je skozi ilahije in kaside kot umetniške izraze afirmirati islamske vrednote ljubezni do Vsemogočega Gospodarja, ljubezni do Poslanca, a.s., opominjanja na večno Resnico ter zbujanja lepih in pozitivnih čustev pri poslušalcih.

Posebna čustva je pri poslušalcih zbudil nastop imama Nevresa Mustafića, ki je nastopil v vlogi pripovedovalca. V programu so sodelovali še hafiz Špendi Fidani, imama Munzir Čelenka in Adnan Merdanović ter Emir Omanović.

V imenu gostitelja je prisotne pozdravil imam Senad Karišik, ki je vsem zaželel prijeten začetek blagoslovljenega meseca ramazana.

Program, ki je pri vseh zbudil najlepša čustva, je zaključen z recitiranjem ilahije Ide mjesec ramazan.