Obeležena prva obletnica svečane otvoritve mesdžida v Novem mestu

V petek, 29. maja 2015, je ob prvi obletnici svečane otvoritve mesdžida v Novem mestu organizirana mevludska svečanost.

Svečanosti v Novem mestu se je udeležil mufti prof. dr. Nedžad Grabus, prisotni so bili tudi generalni sekretar Islamske skupnosti Nevzet Porić, imami hafiz Špendi Fidani, Munzir Čelenka, Ifet Suljić, Ramo Muzaferović, Sead Karišik, Samir Jusić, Redžep Hodžić, Amir Hasanović, Nevres Mustafić, Fahrudin Smajić, Zinaid Mahmutagić, Emir Omanović, predsedniki izvršnih odborov ter drugi.

Program so z milimi glasovi izvedli zbrani imami. Prisotnim je nekaj besed namenil tudi mufti prof. dr. Nedžad Grabus, ki je spomnil na trenutke gradnje mesdžida, ovire, s katerimi se je Islamska skupnost soočala pri tem projektu, ter blaginjo, ki jo je bilo čutiti med gradnjo. Posebej se je spomnil donatorjev, ki so podprli projekt, in prosil Vsemogočnega Gospodarja, da jim podari vse dobro.

Mufti Grabus je pohvalil delo imama Adnana Merdanovića, ki v Novem mestu opravlja imamsko dolžnost. Predsednik izvršnega odbora gospod Adil Mustafić in imam Adnan Merdanović sta muftiju iz hvaležnosti za vse, kar je naredil za džemat v Novem mestu, podarila knjigo o Novem mestu.