Sedmi forum o vakufsko pravnih vprašanjih v Sarajevu

Islamska skupnost v Bosni in Hercegovini, Generalni sekretariat za vakufe države Kuvajt, Islamski inštitut za raziskovanje in izobraževanje kraljevine Saudove Arabije in Islamska banka za razvoj iz Džide organizirajo sedmi mednarodni forum o vakufsko pravnih vprašanjih. Forum bo potekal od 27. do 29. maja 2015 v hotelu Bristol v Sarajevu.

FullSizeRender_1

Na forumu sta prisotna mufti prof. Nedžad Grabus in generalni sekretar Islamske skupnosti Nevzet Porić, ki je tudi direktor nedavno ustanovljenega vakufa Islamske skupnosti.

V prisotnosti več kot sedemdesetih uglednih gostov in strokovnjakov za vakufsko pravna vprašanja iz celega sveta, Kuvajta, Katarja, Saudove Arabije, Jordanije, Omana, Turčije, Iraka, Irana, Mavretanije, Libije, Sirije, Združenih arabskih Emiratov, Malezije, Nove Zelandije, Avstralije, Francije, Nizozemske, Velike Britanije, Romunije, Bolgarije, Grčije, Makedonije, Albanije, Srbije, Kosova, Črne gore,

FullSizeRender (23)

Slovenije, Hrvaške in Bosne in Hercegovine bo obravnavano vprašanje pravne subjektivitete vakufa (zimma), podarjanja v dobro proizvodnih sredstev in pretvarjanja prihodkov vakufa v osnovna sredstva. Gostitelji preteklih šestih forumov o vakufsko pravnih vprašanjih so bili Kuvajt, Maroko, Turčija, Malezija in Katar.

Sedmi forum o vakufsko pravnih vprašanjih se organizira v okviru letošnje pete manifestacije Dnevi vakufa 2015.