Slovenski imami na rednem svetovanju pri muftiju Grabusu

V torek, 3. februarja 2015, je bilo v Ljubljani organizirano redno srečanje slovenskih imamov z muftijem dr. Nedžadom Grabusom.

Imami2_webFebruarsko svetovanje imamov je bilo posvečeno pogovoru o aktualnih zadevah in izzivih, pred katerim se nahajajo muslimani in Islamska skupnost v Sloveniji. Dogovorjeno je bilo, da je treba delovati odgovorno in modro, nadaljevati s promocijo dialoga ter predstavljati Deklaracijo o mirnem sobivanju in spoštovanju, ki jo je pred kratkim sprejel Zbor Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji.

Na srečanju je bila opravljena analiza aktivnosti, ki so jih imami izvajali v času meseca januarja, in načrti za tekoči mesec.

Mufti dr. Nedžad Grabus je imame seznanil s tem, da bo kandidat na volitvah za predsednika Mešihata. Za ta korak se je odločil predvsem zaradi projekta izgradnje Islamskega kulturnega centra, saj si želi zaključiti ta projekt, ki je najpomembnejši projekt za muslimane in Islamsko skupnost v Sloveniji v tem trenutku.

Imame je seznanil s povabilom dr. Mehmeta Gormeza, turškega reisu-l-uleme, ki zaposlene in aktiviste Islamske skupnosti vabi na študijski obisk v Turčijo. Potovanje bo verjetno realizirano meseca marca ali aprila letos.