Mektebski izlet v Velenje

Otroci, ki obiskujejo mekteb pri Islamski skupnosti v Ljubljani, so v soboto, 29. novembra 2014, obiskali mekteb v Velenju.

Otroci 1. in 2. mektebske skupine (od 1. do 4. razreda OŠ) so mektebski pouk namesto v prostorih v Ljubljani obiskali v mektebu Velenje. Ob tem so spoznali nove prijatelje, tekmovali med seboj v znanju Kur’ana, predstavili plakat o Kur’anu in izdelali plakat, na katerem so Ljubljančani pustili odtis rok za velenjske prijatelje, Velenjčani pa so pripravili plakat za ljubljanske otroke. Plakata bosta krasila učilnice in spominjala na lepo mektebsko dopoldne v Velenju.

Ena izmed učenk iz mekteba Velenje je popestrila druženje s predstavitvijo Pike Nogavičke, ki je značilna za Velenje, saj njen festival lahko obiščemo vsako leto ravno v Velenju. Oblečena v Piko Nogavičko in v njenem slogu je dodatno razvedrila otroke in jih nasmejala.

Cilj tovrstnih kratkih izletov je vzpostavljanje medsebojnega sodelovanja med mektebi, spoznavanje otrok, utrjevanje pridobljenih znanj ter predstavitev dela posameznih mektebov. Do sedaj je mekteb Ljubljana obiskal mektebe na Jesenicah, v Kopru in Velenju, verjetno že spomladi pa nadaljujemo pot naprej po Sloveniji.

Zahvaljujemo se imamu Seadu Karišiku in muallimi Senadi Karišik za pomoč pri organizaciji skupne učne ure. Izvršnemu odboru Velenje se iskreno zahvaljujemo za organizacijsko pomoč in topel sprejem.