Druženje mladih – Večer ilahij in kasid

V soboto, 20. decembra 2014, je v Velenju potekala prireditev Večer ilahij in kasid. Takšne vrste prireditev za mlade je potekala že drugič. Na začetku je prisotne najprej pozdravil imam Sead Karišik, koordinator druženj za mlade, in spregovoril o aktivnostih, ki bodo organizirane v naslednjem letu ter pozval mlade, da prispevajo k uspešni realizaciji takšnih srečanj.

 Na prireditvi so sodelovali mladinski zbori Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Predstavilo se je pet mladinskih zborov, in sicer Alhambra iz džemata Ljubljana, mladinski zbor iz Maribora, Velenja, Nove Gorice ter Postojne. Na druženje so se odzvali mladi iz džemata Koper in Škofja Loka.

Na srečanju je prisotnim nekaj besed namenil generalni sekretar Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji Nevzet Porić. Mladim je predstavil knjigo s pomembno vsebino z naslovom Mladenič avtorja Muhammeda Hamida El-Gazalija. Izpostavil je nekaj hadisov in sporočil, ki jih je avtor posvetil mladim, da bi uspešno ohranili svojo vero in na kakovosten način izkoristili svojo mladost.  Predstavil je pomembnost vzpostavljanja ravnotežja med potrebami tega in bodočega sveta ter potrebe poseganja po znanju, pa tudi njegovo praktično rabo. S svojim predavanjem, hadisi in zanimivimi primeri je pri mladini pustil globok pečat.

Po predavanju so mladi svoje druženje nadaljevali v obliki debatnega programa, kjer so govorili o življenju Muhammeda, a.s., pa tudi o drugih temah ter izzivih, s katerimi se mladi soočajo.

Zahvaljujemo se imamom in mladinskim zborom, ki so sodelovali na omenjeni prireditvi in upamo, da bo prireditev postala tradicionalna. Zahvaljujemo se tudi izvršnemu odboru Velenje, ki je prispeval, da se program uspešno izvede.

Sead Karišik