Na razpis za gradnjo Islamskega versko-kulturnega centra prispelo 17 ponudb

Ljubljana, 25. avgusta (STA) – Islamska skupnost v RS je za glavni razpis za izgradnjo Islamskega versko-kulturnega centra prejela 17 ponudb iz Slovenije in tujine, je za STA povedal tajnik skupnosti Nevzet Porić. Kdo so ponudniki in kakšna je višina ponudb, Porić ni izdal, končna odločitev pa bo po njegovih besedah predvidoma znana čez nekaj več kot mesec dni.

Med prejetimi ponudbami jih sedem zajema vse tri sklope razpisa, torej gradbeno-obrtniška dela, elektro inštalacije in strojne inštalacije, ostali ponudniki pa so pripravljeni izvesti posamezne sklope.

Porić je povedal, da so s količino prejetih ponudb zadovoljni. Po njegovih besedah sedaj sledi analiza ponudb, nato pa pogovori s ponudniki. Dejal je, da bo proces pred končno izbiro izvajalca del trajal več kot en mesec, saj morajo med drugim pregledati veliko količino dokumentacije ter preveriti bančne garancije, reference in pravilnost pripravljenih ponudb.

Porić je na začetku meseca ocenil, da bi se izgradnja objektov lahko začela v drugi polovici oktobra ali v začetku novembra, gradnja centra pa naj bi bila dražja od predvidenih 12 milijonov evrov.

Temeljni kamen za islamski kulturni center so na zemljišču med Parmovo in Kurilniško ulico v Ljubljani položili septembra lani. Center, za katerega arhitekturno rešitev so izbrali na natečaju, bo obsegal 12 metrov visok glavni objekt, 24 metrov visoko molilnico in 40 metrov visok minaret, gradnja pa bo predvidoma trajala tri leta.