Tradicionalni iftar v Ljubljani za ljubljansko džamijo

V soboto, 19. julija 2014, je v džematu Ljubljana organiziran četrti donatorski iftar za gradnjo džamije v Ljubljani. Iftar je organiziral Izvršilni odbor džemata Ljubljana.

Iftar je organiziran že četrto leto zapored. Na njem se poleg iftarja in druženja naredi veliko dobro delo v obliki trajne sadake (miloščine) s ciljem pomagati pri gradnji džamije v Ljubljani. Ne glede na težke gospodarske razmere se je iftarja udeležilo 140 vernikov, ki so prispevali sredstva za džamijo.

Iftarja se je s svojimi sodelavci udeležil tudi ljubljanski mufti dr. Nedžad Grabus. S svojim prihodom nas je razveselil tudi glavni imam zagrebške džamije, mag. hfz. Aziz Alili, ki nesebično podpira aktivnosti v Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji.

Po recitianju odlomka iz Kur’ana Aziza Alilija in uvodnih besedah imama Senada Karišika, ki se je zahvalil vsem, ki so pripomogli k organizaciji iftarja, je prisotnim nekaj besed namenil mufti dr. Nedžad Grabus. Prisotne je seznanil z deli, ki se odvijajo, in poudaril, da mu pri delu dajejo navdih ravno verniki, ki nesebično pomagajo pri gradnji džamije v Ljubljani. Posebej je pohvalil delo imama Senada Karišika, ki, že odkar je prišel v Slovenijo, vlaga energijo v projekt gradnje džamije v Ljubljani. Mufti se mu je zahvalil za predanost pri delu in predlagal, da nadaljuje z aktivnostmi, ki jih je prevzel v džematu.

S petjem ilahij in kasid (pobožne pesmi) je srečanje polepšal imam Emin Yilmaz.

Prosimo Vzvišenega Allaha, da vsem, ki so prispevali sredstva za gradnjo džamije v Ljubljani, podari milost na vseh področjih.