Mektebski otroci o čistih zobkih

gledalisce2

V okviru mektebskega pouka Ljubljana je v soboto, 1. februarja 2014, potekal zanimiv program za otroke, in sicer gledališka predstava o zdravih zobkih in kreativna delavnica na isto temo.

 

V prvem delu je potekala predstava Čarobni zobki v izvedbi gledalisča Smejček. Predstava na zabaven način prikaže pomembnost vzdrževanja čistih zob in poudari kako pomembno je obiskovati zobozdravnika in kako pravilno očistimo zobke.

gledalisce22

Iz otroških obrazkov je bilo možno razbrati kako zelo so uživali v predstavi. Pokazali so tudi, da zelo dobro poznajo tematiko in vedo, da je potrebno redno umivati zobe in obiskovati zobozdravnika. Po zaključeni gledališki predstavi smo vsi skupaj izdelovali zobke na prirejeni kreativni delavnici.

gledalisce1

Naša verska dolžnost poleg vseh ostalih dolžnosti, ki jih prakticiramo je tudi, da skrbimo za svoje zdravje in se zgledujemo po nasvetih odposlanca Muhammeda, a.s. S tem namenom smo vsem otrokom ob tej priložnosti podarili misvak, naravno zobno krtačko katero je uporabljal tudi sam Muhammed, a.s.

gledalisce3

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo staršem mektebskih otrok, ki so pomagali pri realizaciji programa o oralnem zdravju.

Ela Porić