rijeka_januar_5

Prvo tekmovanje v poznavanju Kur’ana v islamskem centru na Reki

V Islamskem centru na Reki je v četrtek, 2. januarja 2014, potekala svečana otvoritev Prvega tekmovanja v poznavanju Kur’ana. Tekomovanje bo potekalo do nedelje, 5. januarja na katerem pričakujejo okoli sto udeležencev iz regije.

 

Tekmovanje organizira Mešihat Islamske skupnosti na Hrvaškem v sodelovanju z Ministrstvom vakufov države Katar oz. Fondacijo Sheikh Jassim bin Muhammed bin Thani. Svečana otvoritev je potekala v kongresni dvorani Islamskega centra. Program svečane otvoritve je z direktnim prenosom predvajala televizijska hiša Al Jazeera.

rijeka_januar_4

Z leve: Sheikh Naser Al-Sulajti, mufti dr. Nedžad Grabus, hfz. Aziz Alili in g. Nevzet Porić

Otvoritvenega dogodka se je udeležil tudi ljubljanski mufti dr. Nedžad Grabus s svojim sodelavci Ibrahimom ef. Malanovićem in Nevzetom Porićem. Tekmovanja se bo udeležilo dvajset otrok iz Slovenije pod vodstvom Špendija ef. Fidanija, ki je obenem tudi član ocenjevalne komisije.

rijeka_januar_5

Na otvoritveni slovesnosti se je zbralo okrog tristo oseb

Kur’an se lahko nauči napamet vendar tovrstno tekovanje ni namenjeno tistim, ki znajo Kur’an napamet temveč se bo ocenjevalo poznavanje Kur’ana, znanje besednih zvez, jezika in stila jezika.

rijeka_januar_3

Mufti dr. Nedžad Grabus v družbi z g. Maherom Abdeljalilom iz Katarja

Tekovanje se bo zaključilo v nedeljo, 5. januarja 2014, z obznanitvijo zmagovalcev in svečanim programom (mevludom) po zaključeni opoldanski molitvi.

Tekmovalcem iz Slovenije, kot tudi vsem ostalim, želimo veliko uspeha.

Ela Porić