posvet551

URAD PRIPRAVIL POSVET ZA PREDSTAVNIKE VERSKIH SKUPNOSTI

Sredo, 2. oktobra 2013, je Urad za verske skupnosti pripravil posvet za predstavnike verskih skupnosti. V imenu Islamske skupnosti so se posveta udeležili muftijev namestnik Ibrahim Malanović, muallima Ela Porić in finančni svetovalec Haris Muratagić.

 

Urad za verske skupnosti je pripravil 55. redni posvet predstavnikov verskih skupnosti z naslovom »Humanitarna dejavnost verskih skupnosti«

posvet551

Verske skupnosti so splošno koristne organizacije. Prvič v splošnem in zato, ker svojim pripadnikom omogočajo osmišljanje bivanja v verski oziroma duhovni dimenziji, in drugič, kadar s svojim delovanjem na področju socialne države presegajo svoje osnovno poslanstvo. Zaradi spleta obeh lastnosti so verske skupnosti pogosto zelo učinkovite v pomoči sočloveku v stiski. V času, ko se vse več prebivalcev Slovenije sooča s človeka nevrednim pomanjkanjem, so se na Uradu za verske skupnosti odločili, da podprejo ta del njihove dejavnosti.

posvet553

Posvet je bil izveden v obliki delavnice. Na podlagi predhodnega poizvedovanja o interesu in potrebah med verskimi skupnostmi so k prvemu delu povabili kvalificirane sogovornike. Na uporaben način so predstavili področne smernice in predpise ter mehanizme in konkretne načine za pridobivanje namenskih sredstev za humanitarno dejavnost. V drugem delu je bil čas nemenjen za diskusijo, v tretjem pa so predstavniki verskih skupnosti predstavljali svoje dobre prakse na področju humanitarnega dela. Tako so se lahko učili drug od drugega in se skupaj predstavili javnosti.

posvet552