trbovlje2013_5

DŽEMAT TRBOVLJE OBELEŽIL 20. OBLETNICO DELOVANJA

V petek, 4. oktobra 2013, je Džemat Trbovlje obeležil 20. obletnico svojega delovanja. V Trbovljah je bil tako organiziran mevlud v večernih urah. Člani džemata Trbovlje, predstavniki Islamske skupnosti na čelu z muftijem dr. Grabusom, imami iz drugih džematov so se zbrali na slovesnosti in sodelovali v mevludskem programu.

Džemat Trbovlje, ki je sestavni del Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je bil ustanovljen oktobra 1993. Takrat je bil kupljen objekt na naslovu Neža 19. Po naših podatkih na področju Trbovlja in okolice živi okrog štiri tisoč muslimanov. Prvi imam, ki je bil zaposlen v Trbovljah je bil Ismail ef. Redžić, ki se je leta 2007 upokojil. Trenutno imamsko službo v Trbovljah opravlja imam Mustafa ef. Gavranović, diplomirani teolog.

trbovlje2013_5

Najbolj zaslužni posamezniki za ustanovitev džemata v Trbovljah so imam Ismail ef. Redžić, Emir Mujaknović, Ragib Glamočić, Husein Ičanović, Sadik Zukanović, Hamdija Mujkanović in drugi.

Leta 2002, je džemat Trbovlje začel z izgradnjo novega objekta za svoje potrebe. Izgradnja je trajala osem let. Oktobra 2010, je bil objekt svečano odprt. Trenutno razpolagajo s 300 m2 prostora v treh etažah. V džematu Trbovlje se opravljajo petdnevne molitve, ob vikendih poteka verski pouk za otroke.

trbovlje2013_1

Na mevludski svečanosti je mufti dr. Nedžad Grabus nagovoril zbrane vernike. Čestital je članom džemata Trbovlje ob 20. obletnici in imel odlično predavanje o našem trenutnem stanju. Ob koncu je podelil zahvale za iskreno i predano delo pri razvoju in delovanju Islamske skupnosti devetim članom džemata Trbovlje. Zahvale so bile podeljene na predlog Odbora Islamske skupnosti Trbovlje, ki ga trenutno vodi g. Ahmet Hegić. Zahvale so dodeljene: Fazlić Ibrahimu, Zukanović Sadiku, Salkić Avdi, Zukanović Hajrudinu, Smajlović Ismetu, Glamočić Ragibu, Ičanović Huseinu, Mujkanović Emiru in Ismail ef. Redžiću.

Iskrene čestitke džematu Trbovlje ob 20. obletnici delovanja.

trbovlje2013_2

trbovlje2013_3

trbovlje2013_4