iftar_slo_2

PRVI IFTAR POTEKAL NA ZEMLJIŠČU ZA IZGRADNJO DŽAMIJE V LJUBLJANI

V torek, 9. julija 2013 je na zemljišču za džamijo v Ljubljani organiziran skupinski iftar (večerja ob koncu posta). Pripravo prvega iftarja v letošnjem ramazanu že peto leto zapored organizira Odbor Islamske skupnosti Ljubljana. Tako kot predhodna leta, tako tudi letos, se je zbralo veliko število vernikov z namenom, da prve radosti iftarja podelijo skupaj z ostalimi in opravijo teravih namaz (večerna molitev v mesecu ramazanu).

Takšen način organiziranja iftarja na prostem ob prvem postnem dnevu je specifičnost džemata Ljubljana in tudi priložnost, da se v tem posebnem času ljudje bolj zbližajo, spoznajo, si delijo delo, hrano, trenutke radosti ipd.

Za odlično orgaizacijo iftarja so zaslužni ljubljanski imami Špendi ef. Fidani in Senad ef. Karišik kot tudi člani Izvršnega odbora: Midhat Alagić, predsednik, Zilhad Kudić, Safet Jakupović, Ahmed Mešić, Esad Bajrektarević, Esad Hutinović in Izet Sijamhodžić. Zahvaljujemo se tudi vsem donatorjem, ki so prispevali hrano kot tudi h. Feridi Alešević in Muhibi Alešević za okusne jedi, ki sta jih pripravili in vsem ostalim, ki so prispevali k organizaciji prvega iftarja.

iftar_2013_1
iftar_2013_2
iftar_2013_4
iftar_2013_3