jakic

MINISTER ZA OBRAMBO PRED DNEVOM SPOMINA NA ŽRTVE GENOCIDA V SREBRENICI SPREJEL PREDSTAVNIKE ISLAMSKE SKUPNOSTI V REPUBLIKI SLOVENIJI

Pred 11. julijem, dnevom spomina na žrtve genocida v Srebrenici, ki se je zgodil pred osemnajstimi leti, je minister za obrambo Roman Jakič v torek, 9. julija, na Ministrstvu za obrambo sprejel tajnika Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzeta Porića in predstavnici Ženskega združenja Zemzem, ki deluje znotraj Islamske skupnosti, Elo Porić in Sumejo Fidani.

Tajnik Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzet Porić je ministru prenesel pozdrave muftija Nedžada Grabusa. Zahvalil se mu je za sprejem pred tem pomembnim simboličnim dnevom, pa tudi za vse, kar je kot javna oseba naredil za gradnjo islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani. Ministra je seznanil s potekom postopkov v zvezi z gradnjo centra ter ob tem izrazil optimizem, da bodo do 14. septembra dobili gradbeno dovoljenje in lahko postavili temeljni kamen. Ministru je predstavil tudi aktivnosti, prek katerih člani Islamske skupnosti v Sloveniji pomagajo ljudem iz Srebrenice, ki so v genocidu izgubili svoje najbližje.

jakic2

Predstavnica Ženskega združenja Zemzem Ela Porić je ministru predstavila aktivnosti združenja, še posebej organizacijo obiskov v spominskem parku Potočari v Srebrenici. Pri tem je ministru Jakiču predlagala, da bi organizirali obisk predstavnikov slovenske politične javnosti v spominski park, tako kot so to storili že predstavniki drugih držav. Minister za obrambo Roman Jakič se je strinjal s to pobudo ter izrazil pripravljenost, da z delegacijo Ministrstva za obrambo obišče spominski park Potočari v Srebrenici.

Vir: Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije