srebrenica_2013_slo

ISLAMSKA SKUPNOST V REPUBLIKI SLOVENIJI PRISKRBELA LETNO PLAČO ZA IMAMA V SREBRENICI

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji je tudi letos priskrbela sredstva za letno plačo enega imama s področja Medžlisa Islamske skupnosti Srebrenica.

 

Po zasedanju Zbora IS v BiH od 14. aprila 2012, ko je glavni imam Medžlisa IS Srebrenica Damir ef. Peštalić, izpostavil problem financiranja imamskih plač pri Medžlisu IS Srebrenica kot tudi druge finančne probleme s katerimi se soočajo v Srebrenici, je Islamska skupnost v Sloveniji izvedla vse potrebne aktivnosti in že drugo leto zapored priskrbela eno imamsko letno plačo. Izplačilo je bilo izvršeno 28. junija 2013 na račun Medžlisa IS Srebrenica.

srebrenica_2013_slo

V Srebrenici se je leta 1995 zgodil genocid. Naša dolžnost je, da pomagamo vsem tistim, ki so zbrali dovolj poguma in se vrnili v Srebrenico kjer poskušajo zaživeti dostojno življenje, posebej pa imami, ki predstavljajo pomemben segment pri vzpostavitvi normalnih pogojev za življenje ljudi na tem področju. Skrbi nas, da vprašanje financiranja Medžlisa IS Srebrenica in njihovih zaposlenih ni v celoti rešeno čeprav je na sejah Zbora IS v BiH potekalo že nekaj razprav na to temo.

Zahvaljujemo se vsem tistim, ki so sodelovali pri projektu zbiranja sredstev za eno letno plačo imama s področja Srebrenice.

Letošnje spominske slovesnosti in pokopu novih identificiranih žrtev genocida v Srebrenici se bosta udeležila tudi ljubljanski mufti dr. Nedžad Grabus in tajnik IS Nevzet Porić.