rijaset znak

SPOROČILO ZA JAVNOST ISLAMSKE SKUPNOSTI V SLOVENIJI

V četrtek, 31. januarja 2013, je na televiziji NET potekala oddaja »Vaša usoda z vedežavalcem Blažem«. V oddaji je nastopila oseba, ki je vedežavala na podlagi Kur’ana in je bila oblečena v muslimanska oblačila.

 

Glede na dejstvo, da so sodelujoči v oddaji vedeževali na podlagi Kur’ana, islamske svete knjige, ostro obsojamo takšno početje in obveščamo javnost, da to nima nikakršne povezave z avtentičnim učenjem islama. Vedeževanje je v islamu strogo prepovedano. To je zavajanje javnosti in zloraba verskih čustev vernikov.

Svoboda izražanja ne sme biti opravičilo za žalitev čustev drugega. Mogoče je to zabavno in finančno ugodno za nekoga, ki si želi avanturo, toda za muslimane je to zloraba vere in svete Knjige ter žalitev verskih čustev.

Islamska skupnost v Republiki Sloveniji se ograjuje od teh manipulacij in priporoča članom Islamske skupnosti kot tudi širši slovenski javnosti, da ne naseda zlorabam islama in njegovega učenja.

Vzvišeni Bog v Kur’anu pravi, da so vedeževalske puščice zle stvari in da se je temu treba izogibati.

Oddaja, ki je bila predvajana na televiziji NET zavaja javnost na podlagi zlorabe Kur’ana, ki ga muslimani doživljamo kot Božjo Besedo.

Upamo, da bo vodstvo televizije NET resno upoštevalo te pripombe in da ne bo na takšen način banaliziralo islamske svete Knjige.

 

V imenu Islamske skupnosti v RS

Nevzet Porić, sekretar