tribuna_2_2013

V LJUBLJANI POTEKALA TRIBUNA O MUHAMMEDU, A.S.

V petek, 11. januarja 2013, je bila v Ljubljani organizirana tribuna o Muhammedu, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir, oz. o ljubezni do Božjega Odposlanca, Muhammedu, a.s., kot vzoru in Muhammedu, a.s., kot družinskemu človeku.

 

V nedeljo, 13. januarja se začne tretji mesec v muslimanskem koledarju, rebiu-l-evvel. Dvanajstega rebiu-l-evvela 571. leta se je v Mekki rodil Muhammed, sin Amine in Abdullaha. V tem mesecu se muslimani povsod po svetu posvečajo Muhammedu, a.s., njegovem življenju, njegovim sporočilom, misiji ipd., z različnimi svečanostmi, predavanji, pogovori, okroglimi mizami in drugo.

tribuna_2_2013

Z desne: Mustafa Gavranović, Nazif Topuz in Senad Karišik

Islamska skupnost je začela aktivnosti o Muhammedu, a.s., z današnjo tribuno na kateri so spregovorili imami Nazif Topuz iz Celja, Mustafa Gavranović iz Trbovelj in Senad Karišik iz Ljubljane. Nazif Topuz je predstavil ljubezen do Božjega odposlanca Muhammeda, a.s. Mustafa Gavranović je govoril o Muhammedu, a.s., kot vzoru vernikov in Senad Karišik je predstavil Muhammeda, a.s, kot soproga in očeta oz. družinskega človeka.

tribuna_1_2013

Okrog štirideset oseb je spremljalo tribuno

Naslednji petek, 18.1.2013, bodo imami Samir Jusić, Špendi Fidani in Ifet Suljić nadaljevali pogovor o Muhammedu, a.s. V četrtek, 24.1.2013, bo v Ljubljani organizirana mevludska svečanost, ki bo organizirana 12. rebiu-l-evvela, na rojstni dan Muhammeda, a.s.

tribuna_3_2013
Zbrani so pozorno poslušali predavanje