djeca_mevlud2

NAŠI OTROCI O POSLANCU MUHAMMEDU, A.S.

Ob rojstnem dnevu poslanca Muhammeda, a.s., sta 1. in 2. skupina otrok, ki obiskujejo mekteb (verouk) v Ljubljani, v nedeljo, 27. januarja 2013, pripravili program na katerem so predstavili poslanca Muhammeda, a.s.

 

Prostori so bili polni in vsak starš je želel ujeti v fotografski objektiv svojega otroka v trenutku, ko je ravno on povedal nekaj o poslancu Muhammedu, a.s.

Prvo skupino obiskujejo predšolčki ter 1. in 2. razred osnovne šole, v drugi skupini pa so otroci 3. in 4. razreda osnovne šole. Vsi so na svoj način predstavili poslanca skozi različne recitacije besedil o njem, skozi ilahije (pobožne pesmi), z branjem odlomkov iz Kur’ana ipd. Veroučiteljici Sumeja Fidani in Ela Porić sta se potrudili, da vsak otrok pove vsaj eno lastnost Muhammeda, a.s. Tako smo lahko  slišali, da je poslanec Muhammed, a.s., bil; lep, nasmejan, dostojanstven, pošten, iskren, bogoboječ, vzoren oče, skromen, da je imel rad otroke, da je on naš vzornik, da je pravičen, eleganten ipd.

djeca_mevlud_4

Lina Kuduzović izvaja svojo točko

Lina Kuduzović, zmagovalka šova “Slovenija ima talent” je sodelovala v programu in zapela ilahijo “Nemoj žalit suzama”.

Trud otrok se je izplačal saj sta obe skupini trdo vadili, da bi bil nedeljski nastop čim boljši. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo staršem za sodelovanje, pomoč pri pripravi otrok na nedeljski nastop in njihov prihod.

Hvala tudi Izvršnemu odboru Ljubljana in imamom Špendiju ef. Fidaniju in Senad ef. Karišiku za pomoč pri realizaciji programa.

Verjamemo, da smo si veliko večino naštetih lastnosti poslanca Muhammeda, a.s., zapomnili in da jih bomo tudi sami v veliki meri prakticirali.

djeca_mevlud1
Otroci so pokazali talent pri prepevanju ilahij
djeca_mevlud_5
Vsi so povedali nekaj o Muhammedu, a.s.
djeca_mevlud_6
Muhammed, a.s, je bil lep, nasmejan, pošten iskren…
djeca_mevlud_7
Mevlud so izvedli člani prve in druge skupine mektebskega pouka