maribor_mevlud_1

MEVLUD OB 12. REBIU-L-EVVELU V MARIBORU

V soboto, 26.1.2013, je bil v Mariboru organiziran mevlud ob rojstnem dnevu poslanca Muhammeda, naj je mir z njim.

 

Izvršni odbor Maribor na čelu s predsednikom h. Hilmo Avdićem in članicami Ženskega združenja Kevser so v sodelovanju pripravili slovesnost na kateri se je zbralo veliko število članov Islamske skupnosti v Mariboru.

maribor_mevlud_1

Slovesnost je začel imam Zinaid Mahmutagić z recitiranjem odlomka iz Kur’ana, potem so članice pevskega zbora nadaljevale mevudski program na čelu z muallimo Indiro Mahmutagić, Amino Malanović in Zinaidu Mahmutagić. Z izvajanjem ilahij (pobožnih pesmi) in mevluda (spev o Muhammedu, a.s.) se je na obrazih mnogih videlo zadovoljstvo, enim zaradi lepote in milozvučnostih glasov članic pevskega zbora, drugim pa, ker so se spomnili mevludski programov iz svojega otroštva in krajev od koder prihajajo.

maribor_mevlud_3

Po končanem programu je prisotne nagovoril Zinaid Mahmutgić in se zahvalil članicam pevskega zbora, nato pa je najavil muftijevega namestnika, Ibrahim ef. Malanovića, ki je v svojem nagovoru prisotnim obudli spomine o mevludih v preteklih dvajsetih letih v džematu Maribor ter dal vedeti, da se bodo takšne slovesnosti organizirale tudi v prihodnje.

maribor_mevlud_2

Ob koncu je bilo organizirano druženje zbranih več kot sto članic in članov Islamske skupnosti v Mariboru.

Zinaid Mahmutagić