sabor_2_12_2012_3

V LJUBLJANI POTEKALA PETA SEJA ZBORA ISLAMSKE SKUPNOSTI

V nedeljo, 2. decembra 2012, je bila organizirana v Ljubljani peta redna seja Zbora Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji na kateri so bili prisotni poleg članov Zbora tudi člani Mešihata na čelu s predsednikom muftijem dr. Nedžadom Grabusom, imami in predsedniki izvršilnih odborov.

Sejo je vodil predsednik Zbora g. Eldin Velagić. Najprej so bili prisotni seznanjeni z izborom novega reisu-l-uleme Islamske skupnosti v BiH, potem pa je sledila točka, ki je obravnavala projekt izgradnje džamije.

sabor_2_12_2012_5

Mufti dr. Nedžad Grabus v času nagovora članov Zbora, imamov in predsednikov odborov

Mufti dr. Nedžad Grabus je seznanil prisotne z dosedanjim delom na tem projektu, predstavil je načrte za prihodnost, pozval zbrane da se vključijo v projekt donatorske »Noči Kur’ana« in se zahvalil za podporo, ki jo je deležen od vseh članov organov in članov Islamske skupnosti pri tem projektu. Člani Zbora so pohvalili Muftijevo prizadevanje pri izgradnji džamiji in mu namenili enoglasno podporo pri nadaljevanju projekta.

sabor_2_12_2012_1

Seja Zbora se organizira dvakrat letno

V nadaljevanju je beseda tekla o stanju v džematih na terenu, finančnem stanju, načinih kako izboljšati delovanje Islamske skupnosti na terenu in podobno.

Med sejo je bila narejena pavza za opoldansko molitev. V tem času je mufti Grabus nagovoril zbrane vernike, ki so se udeležili opoldanske molitve v Ljubljani.
sabor_2_12_2012_4
Verniki poslušajo nagovor muftija dr. Nedžada Grabusa

sabor_2_12_2012_2

Muftijev namestnik Ibrahim Malanović predstavlja poročilo o stanju v džematih

sabor_2_12_2012_3

Kljub slabemu vremenu se je večina odzvala povabilu