muftijeva_cestitka_borutu_pahorju_

MUFTI GRABUS ČESTITAL BORUTU PAHORJU

Ob izvolitvi za predsednika Republike Slovenije, 2. decembra 2012, po konačanem drugem krogu predsedniških volitev je mufti dr. Nedžad Grabus čestital gospodu Borutu Pahorju. V nadaljevanju objavljamo celoten tekst čestitke.

 

 

Spoštovani gospod predsednik,

iskrene čestitke za Vaš velik uspeh ob izvolitvi za predsednika Republike Slovenije. Prepričan sem, da boste v svojem mandatu združevali ljudi ne glede na njihovo poreklo, raso, versko prepričanje ali strankarsko pripadnost. Naša država preživlja težke trenutke in potrebuje zbrane in odgovorne voditelje. Verjamem, da boste delovali pomirjevalno in državotvorno v teh težkih časih.

1255544945_borut pahor

Iskreno upam, da boste v svojem mandatu posvetili pozornost tudi vlogi verskih skupnosti v Sloveniji, s tem tudi vlogi Islamske skupnosti v Sloveniji. Upam, da se na Vas lahko zanesemo v vseh prihajajočih izzivih, ki so pred nami.

Zato Vam v Vašem petletnem mandatu v svojem imenu in v imenu članov Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji želim obilo dobrega zdravja, volje, moči, potrpežljivosti in poguma v vodenju naše države.

Lepo Vas pozdravljam,

Predsednik Mešihata Islamske skupnosti v RS

Dr. Nedžad Grabus, mufti