mb

IBRAHIM MALANOVIĆ NA NIKODEMOVIH VEČERIH V MARIBORU

V ponedeljek, 12. novembra 2012, se je Nikodemovih večerov v Slomškovi dvorani v Mariboru kot povabljenec okrogle mize, udeležil muftijev namestnik Ibrahim ef. Malanović.

Letošnji Nikodemovi večeri v Mariboru potekajo pod naslovom Ali bo Sin človekov našel vero?, organizira pa jih Katoliški študentski center Sinaj. Naslov okrogle mize je bil Dotaknil se me je, a udeleženci večera so bili ga. Milada Kalezić, ki je predstavljala Srpsko pravoslavno cerkev; mag. Gregor Pečar iz Mednarodne skupnosti za zavest Krišne; Damjan Mlinarič, predstavnik Katoliške cerkve in Ibrahim ef. Malanović, kot predstavnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Moderator večera je bil teolog Sebastjan Kristovič.

mb2

Vsebina okrogle mize je bila precej posvečena duhovnemu izkustvu vsakega od udeležencev, nakar so vsi z občinstvom podelilil svoje mišljenje o tem kaj za njih predstavlja vera v Boga. Gostje iz različnih tradicij in verovanj so povedali kako se molijo i kako vera vpliva na človeško življenje ter kaj vernikom pomeni oznanjevanje vere. Nato so sledila vprašanja iz publike, ki je bila vidno zadovoljna z vsebino celotnega večera. Ibrahim ef. Malanović je s prisotnimi podelil svojo izkušnju v veri, jim spregovoril o tem, da vsaka duša hrepeni za Bogom, toda svobodna volja je tista, ki človeka včasih ovira, da vidi, da je edino upanje vera v Enega in Edinega,  Vzvišenega Boga.

mb3

Sledilo je zanimivo druženje z gosti in organizatorji večera, kjer je muftijev namestnik prisotne nagovoril o temeljnih resnicah v islamu in o Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji.Temu dogodku je prisostvoval mariborski imam Zinaid Mahmutagić.

Zinaid Mahmutagić