ameriski_veleposlanik_1

AMERIŠKI VELEPOSLANIK NA OBISKU PRI MUFTIJU

V četrtek, 18. oktobra 2012, je muftija dr. Nedžada Grabusa v njegovem uradu obiskal ameriški veleposlanik v Sloveniji njegova ekscelenca gospod Joseph A. Mussomeli skupaj s sodelavci.

 

Mufti dr. Nedžad Grabus se je najprej zahvalil veleposlaniku njegovi ekscelneci Josephu A. Musomeliju za njegovo zanimanje za projekt džamije v Ljubljani in podporo, ki jo je Veleposlaništvo Združenih držav Amerike nudilo Islamski skupnosti, da reši pereče vprašanje za muslimane v Sloveniji.
ameriski_veleposlanik3

Tudi ob tokratnem srečanju se je njegova ekscelenca gospod Joseph A. Mussomeli  zanimal posebej za projekt izgradnje džamije u Ljubljani. Pogovor je potekal v smeri zakaj se zatika pri gradnji, zakaj se toliko časa vleče ta projekt, kdo je najbolj odgovoren za to itd. Njegova ekscelenca Joseph A. Mussomelli se je zanimal zakaj je od nakupa zemjišča za džamijo minilo že štiri leta vendar ni čutiti nekih večjih premikov pri realizaciji tega projekta. Mufti je seznanil Veleposlanika z dejstvom, da so muslimani, ki so po poreklu iz naše regije v zadnjih letih zgradili džamijo z minaretom v Seattlu, St. Louisu, pred več kot štiridesetimi leti v Čikagu v ZDA. Navedel je primer Graza v Avstriji kjer so v času dveh let kupili zemljišče in dobili gradbeno dovoljenje ter so maja letos že začeli z izgradnjo džamije. Mufti je izazil stališče, da je narejen velik korak za džamijo v Ljubljani toda še vedno smo zelo daleč od končnega cilja. Veleposlanik je poudaril, da se bo še naprej zanimal za projekt IKC v Ljubljani, da bi muslimani končno dobili dostojanstveno mesto za opravljanje verskih dolžnostih.

Gospod Veleposlanik in Mufti sta spregovorila tudi nekaj besed o trenutni situaciji v Sloveniji, na Balkanu in širše.

ameriski_velposlanik2