photo2

MEKTEBSKI DAN V DŽEMATU POSTOJNA

V soboto, 26. maja 2012, je v Postojni potekal mektebski dan. Ob tej priložnosti se je zbralo okrog 500 otrok iz cele Slovenije na igrišču osnovne šole Dolnja Košana. Mektebskega dneva so se udeležili otroci iz večine džematov iz Slovenije.

Obžalujemo, ker se imami v Mariboru, Škofja Loki, Sežani, Izoli in Tržiču niso potrudili in skupaj s svojimi udeleženci verouka sodelovali pri tem plemenitem projektu. Na velikem nogometnem igrišču so mektebski otroci tekmovali v različnih igrah kot so nogomet, odbojka, tek, metanje vortexa. Tekmovalni duh je bil zelo močan pri vseh udeležencih druženja, tudi pri odraslih. Pred začetkom športnih aktivnostih so otroci obiskali park vojaške zgodovine v Pivki. Cilj mektebskega dneva je bil medsebojno spoznavanje in druženje udeležencev verouka iz vseh džematov v Sloveniji, ekipno tekomovanje itd.

S svojim prihodom sta mufti dr. Nedžad Grabus in tajnik Nevzet Porić potrdila pomembnost tega dogodka. Po opravljeni opoldanski molitvi je mufti dr. Nedžad Grabus nagovoril otroke, njihve starše in ostale zbrane. Pohvalil je idejo in organzacijo imama Fahrudina Smajića in članov Odbora Islamske skupnosti Postojna. Zaželel je srečo vsem tekomovalcem in izrazil zadovoljstvo z organizacijo takšnega dogodka

Zahvaljujemo se muftiju dr. Nedžadu Grabus, tajniku Nevzetu Poriću imamom Munziru Čelenki, Rami Muzaferoviću, Špendiju Fidaniju, Senadu Karišiku, Osmanu Hajdiću, Abdulmaliku Husiću, Nevresu Mustafiću, Samiru Jusiću, Adnanu Merdanoviću, Nazifu Topuzu, Mustafi Gavranoviću in Seadu Karišiku, ki so pomagali, da je ta projekt uspel.

Zahvaljujemo se tudi staršem otrok, ki obiskujejo mekteb v Postojni, članom Odbora Islamske skupnosti Postojna na čelu s predsednikom Fikretom Hasičićem, prostovoljcem in vsem tistim, ki so pomagali pri realizaciji tega projekta. S tem projektom bomo nadaljeali tudi v prihodnjih letih.

 

Fahrudin Smajić