img_4081

DAN ODPRTIH VRAT MEKTEBA LJUBLJANA

V nedeljo, 27. maja 2012, je potekal Dan odprtih vrat mekteba Ljubljana. Mekteb je odprl svoja vrata in se predstavil staršem ter vsem tistim, ki ne obiskujejo mekteba (verouka). Otroci in starši so imeli priložnost spoznati se z načinom dela, muallimi (veroučitelji), učilnicami, programom dela ipd.

 

 

 

V šolskem letu 2011/2012 je mektebski pouk potekal v petih skupinah:

  1. skupina (predšolski otroci, 1. in 2. razred OŠ) – m. Ela Porić

  2. skupina (3. in 4. razred) – m. Sumeja Fidani

  3. skupina (5. in 6. razred OŠ) – m. Izudina Karišik

  4. skupina (7. in 8. razred OŠ) – Senad ef. Karišik

  5. skupina (9. razred OŠ in SŠ) – Špendi ef. Fidani

Letos je bilo vpisanih 416 otrok in večina njih je redno obiskovala mektebski pouk, ki je potekal vsako soboto in nedeljo polni dve uri.

Na samem začetku so se vse skupine zbrale v svojih učilnicah in staršem s kratkim programom predstavili svoje znanje, ki so ga pridobili v šolskem letu 2011/2012.

Priložnost za obisk so izkoristili otroci, ki obiskujejo mekteb v Velenju, s svojima veroučiteljema, muallimo Senado Karišik in Seadom ef. Karišikom. Pridružili so se nam v učilnicah in kasneje v zabavnem delu programa.

Vse do pozno popoldne je potekal zabavni del programa, ki smo ga popestrili z dvema napihljivima igraloma, pokovkami, sladkorno peno, palačinkami in drugimi različnimi igrami. Veselje otrok je bilo nepopisno.

Dogodka se je udeležil tudi mufti, dr. Nedžad Grabus, ki je na opoldanski molitvi nagovoril prisotne. V svojem nagovoru je pohvalil delo muallimov in pripravljen dogodek ter opomnil na pomembnost vlaganja v vzgojo naših otrok.

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem tistim, ki so pomagali pri realizaciji projekta in staršem za njihovo vztrajnost pri celoletni vključenosti v mektebski pouk in aktivnosti. Hvala za zaupanje. Upam, da smo upravičili pričakovanja staršev.

Ela Porić