photo

MEKTEBSKI IZLET V KOPER

V nedeljo, 13. maja 2012, se je skupina otrok, ki obiskujejo mekteb v Ljubljani (1. in 2. skupina) odpravila v koprski mekteb. Namesto dveh mektebskih uric v Ljubljani smo jih imeli v Kopru skupaj z Nevres ef. Mustafićem, imamom in muallimom v Kopru.

Že vnaprej pripravljen program je obetal zanimivo in predvsem koristno druženje. Sprva so se vsi otroci predstavili povedali svoje ime in priimek, koliko so stari in katero skupino obiskujejo. Začetni del je bil zanimiv predvsem zato, ker je vse našteto bilo potrebno povedati po mikrofonu. Sledil je ”učni del” v katerem je muallima Sumeja Fidani iz Ljubljane z otroci ponovila vse o petih islamskih praktičnih dolžnostih (islamski šarti). Nadaljeval je Nevres ef. Mustafić in se z otroci pogovoril o o ”Bismilli”. Učni del je zaključila muallima Ela Porić, ki je prikazala nekaj video prezentacij na temo potrpežljivosti, dobrih del in obnašanju v mesecu ramazanu. Vsa tri sklopa v učnem delu programa je spremljala video prezentacija kar je bilo otrokom še posebej zanimivo. Eni drugim so se predstavili tudi z učenjem ilahij (pobožne pesmi). Druženje smo zaključili z malico in zabavo z baloni.

Po končani opoldanski molitvi smo se odpravili proti Ljubljani. S seboj smo odnesli polno lepih vtisov. Zato se ob tej priložnosti zahvaljujemo Izvršnemu odboru Koper in Nevresu ef. Mustafiću za topel sprejem in lepo druženje.

Ela Porić