photo

MUFTIJEV NAMESTNIK V SARAJEVU NA SEMINARJU O UPRAVLJANJU IN VLAGANJU V VAKUFE (trajno dobro)

V Sarajevu je od 2. do 6. aprila 2012, potekal seminar o upravljanju in vlaganju v vakufe katerem je kot predstavnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji prisostvoval muftijev namestnik Ibrahim Malanović. Seminar so pripravili Vakufski direktorat Islamske skupnosti v Bosni in Hercegovini v sodelovanju z Generalnim sekretariatom vakufov Kuvajta in Islamsko razvojno banko iz Džide, Saudska Arabija.

 

Otvoritev seminarja je pripadla reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću, ki je ob tej priložnosti čestital Vakufskemu direktoratu za organizacijo tega pomembnega srečanja in se zahvalil državi Kuvajt, njenemu Generalnemu sekretariatu vakufov in Islamski razvojni iz Džede, soorganizatorjema seminarja, za pomoč pri realizaciji tega projekta. Reisu-l-ulema je udeležencem zaželel uspešno delo in predlagal, da tudi v prihodnosti nadaljujejo s takšnimi projekti.

 

Poleg reisu-l-uleme so prisotne pozdravili in nagovorili hfz. Senaid Zaimović, direktor Vakufskega direktorata, Kewakib Al Mulham kot predstavnik Generalnega sekretariata vakufov Kuvajta, dr. Al Aljasi Fadad iz Islamske razvojne banke, Adil Adgam, namestnik veleposlanika Kuvajta v BiH in Eid Mohammad Al-Thakafi, veleposlanik Savdske Arabije v BiH.

 

Na seminarju je bilo prisotnih 40 predstavnikov islamske skupnosti in sicer: iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Bolgarije, Črne gore, Grčije, Hrvaške, Kosova, Madžarske, Makedonije, Romunije, Srbije, Turčije in Slovenije.

 

Cilj seminarja je vzpostavitev sodelovanja med naštetimi državami kot tudi izmenjava pozitivnih izkušenj, določitev smernic v nadaljnjem razvoju vakufov in izobraževanje o ustreznih načinih upravljanja in vlaganja v vakufe.

 

Ibrahim Malanović se je kot predstavnik Mešihata IS pogovarjal z večino prisotnih na tem seminarju, posebej pa je imel razgovore s predstavniki iz Turčije ter s predstavniki Islamske razvojne banke.