fotografija2

MUFTIJEV NAMESTNIK NA PRVI ZALIVSKI DELAVNICI HALAL INDUSTRIJE IN NJENIH STORITEV

Muftijev namestnik Ibrahim Malanović se je 27. in 28. marca 2012,na povabilo dr. HaniaMansoura Al-Mazeedia, kuvajtskega znanstvenika na področju halal industrije, udeležil Prve zalivske delavnice halal industrije in njenih storitev v Kuvajtu.

Delavnica se je odvijala pod pokroviteljstvom namestnika ministra za vakufe in islamske zadeve Kuvajta dr. Adela A. Al-Falaha. Na organiziranih sejah so halal industriji spregovorili znanstveniki iz celega sveta, posebej pa je beseda tekla o vzpostavitvi centra za kontrolo izdelkov in o ustanovitvi regionalnega centra v Kuvajtu, ki bi bil pristojen za halal industrijo in bi odgovarjal na vsakodnevna vprašanja o islamskem odnosu do halal idustrije.

Na tem velikem srečanju so bili prisotni predstavniki halal industrije iz Kuvajta, Bahrejna, Savdske Arabije, Malezije, Francije, Združenih držav Amerike in Slovenije. Ibrahim Malanović se je srečal z dr. Adelom Al-Falahom, pogovarjal se je s strokovnjaki iz Bahrejna in Malezije, z dr. Dr. Alino Binti Abdul Rahim in Miriam Binti Abdul Latif. Vzpostavil je kontakte z dr. Muhammadom Muda, podkancelarjem za islamske znanosti v Maleziji, dr. Dzulkifly Mat Hashim, predavateljem na fakulteti za prehranjevalno znanost v Maleziji in z dr. Mian N. Riazom, direktorjem halal podjetja v Texasu (ZDA) in predavatelju na fakulteti.

Ibrahim Malanović se je ob tej priložnosti posebej pogovarjal o medsebojnem sodelovanju Mešihata Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji z halal institucijami čigavi predstavniki so se udeležili delavnice halal industrije in njenih storitev.