20111104 usk - lj 142

MUFTI SPREJEL PREMIERJA UNSKO-SANSKEGA KANTONA

V petek, 4. novembra 2011, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s sodelavci sprejel premierja Unsko-Sanskega kantona dr. Hamdijo Lipovačo, ki se je s sodelavci mudil na obisku Islamski skupnosti v Republiki Sloveniji. V delegaciji so bili še gospodarski minister Hase Hajrulahović, pravosodni minister Andrej Amontov, minister za šolstvo, šport in kulturo Dario Jurić, poslanec v kantonalni skupščini Nedžad Zukanović, glavni imam Medžlisa Bihać Mensur Ćehić, predsednik Ilmije Bihać Sead Duraković in predsednik Ilmije Velika Kladuša Izudin Hilić.
Dobro sodelovanje med Premierjem in Muftijem seže iz obdobja, ko je bil dr. Lipovača župan Bihaća. Takrat se je zelo zanimal za projekt izgradnje džamije v Ljubljani in je obljubil finančno pomoč za realizacijo tega projekta.
Srečanje se je začelo v Uradu muftija kjer sta se Premijer in Mufti pogovorila o tekočih vprašanjih Islamske skupnosti, projektu izgradnje Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani ter člani Islamski skupnosti, ki so v velikem številu po poreklu iz Bosanske krajine oz. Unsko-Sanskega kantona.
Potem je sledila džuma-namaz (petkova molitev). Premier dr. Hamdija Lipovača je pred začetkom molitve pozdravil zbrane vernike in jim namenil nekoliko lepih besed spodbude za nadaljevanje projekta izgradnje džamije. Ob tej priložnosti je predal ček muftiju dr. Nedžadu Grabusu v višini 50.000,00 KM oz. 25.000,00 EUR za projekt izgradnje džamije v Ljubljani.
Sledil je sprejem pri ljubljanskem županu g. Zoranu Jankoviću in s tem je bil zaključen uradni del obiska.