fotografija

MUFTI DR. NEDŽAD GRABUS PRI PREDSEDNIKU REPUBLIKE SLOVENIJE

V četrtek, 1 septembra 2011, sicer tretji dan ramazanskega bajrama,  se je mufti dr. Nedžad Grabus srečal s predsednikom Republike Slovenije dr. Danilom Türkom. Srečanje je potekalo v predsedniški palači v Ljubljani.

Ob tej priložnosti je predsednik dr. Danilo Türk ponovno čestital muftiju dr. Nedžadu Grabusu ob ramazanskem bajramu za kar se je mufti Grabus zahvalil posebej pa za čestitko, ki mu jo je Predsednik poslal na prvi dan ramazanskega bajrama.

Pogovor med Predsednikom in Muftijem je v nadaljevanju srečanja stekel v smeri medsebojnega sodelovanja. Predsednik Türk je povabil muftija Grabusa, da sodeluje na Strateškem forumu Bled, ki bo letos potekal 9. in 10. septembra. Predsednik Republike Slovenije je povabil Muftija, da s svojimi dosedanjimi izkušnjami in znanjem pomaga pri razpravi o poročilu »Living together: climbing diversity and freedom in 21st century Europe« (Živeti skupaj: sobivanje različnosti in svobode v Evropi 21. stoletja), ki bo potekala na Bledu. Dotaknila sta se tudi drugih aktualnih tako svetovnih kot tudi lokalnih vprašanj posebej pa vprašanja izgradnje džamije in izobraževalnih programov Islamske skupnosti oz. Kulturno-izobraževalnega zavoda Averroes.

Nevzet Porić