p1070011

VODSTVO ISLAMSKE SKUPNOSTI OBISKALO SVETI MESTI

Delegacija Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji na čelu z muftijem dr. Nedžadom Grabusom, namestnikom Ibrahimom Malanovićem, predsednikom Zbora IS Refikom Havzija in tajnikom Nevzetom Porićem je od 31. maja 2011 do 5. junija 2011 na povabilo Ministrstva za islamske in vakufske zadeve Savdske Arabije pod pokroviteljestvom prestolonaslednika princa sultana in v sodelovanju z nerezidentnim veleposlanikom Savdske Arabije princom Mansour Bin Khalid Al-Saud obiskala Rijad, Medino, Mekko in Džedo.

 

Ob tej priložnosti se je delegacija v Rijadu srečala z ministrom za islamske zadeve Sheikh Saleh bin Abdul Aziz bin Muhammad bin Ibrahim Al Al-Sheikh, njegovim namestnikom dr. Abdul-Aziz Bin Abdullah Al-Ammar, generalnim tajnikom Vrhovnega sveta za islamske zadeve dr. Saleh H. Al-Aayed, generalnim tajnikom WAMY, z bosanskohercegovskim velepoalsnikom v Savdski Arabiji nj. eksc. Razim Čolić, veleposlanikom Kosova nj. eksc. dr. Redžep Boja in drugi.

V Medini je delegacija Islamske skupnosti obiskala sveti hram, največjo tiskarno za tiskanje Kur’ana, Islamsko univerzo, v Mekki je delegacijo sprejel namestnik predsednika upravitelja Haremišerifa oz. Svetega hrama v Mekki dr. Muhammed N. Al-Khuzaim, potem namestnik generalnega sekretarja Rabbite (Muslim world league). V Džedi pa je delegacijo sprejel namestnik predsednika Islamske banke (Islamic development bank) Abdul Aziz Al Hinai.

Ob vseh priložnostih in srečanjih je bilo največ časa posvečeno projektu izgradnje džamije v Ljubljani. Mufti dr. Nedžad Grabus je izkoristil priložnost in podrobneje seznanil predstavnike omenjenjih inštitucij s projektom izgradnje džamije kot tudi z drugimi projekti Islamske skupnosti v Sloveniji, njenim delovanjem ipd.

Člani delegacije so opravili obred Umra.

Delegacija Islamske skupnosti se iskreno zahvaljuje svojim gostiteljem za odlično organizacijo obiska.