img_2361

OBISK UČENCEV MEKTEBSKEGA POUKA DŽEMATA LJUBLJANA IN VELENJE V “IKC – ZAGREB“

Nedelja, 22. maj 2011, dan mektebskega pouka v džematu Ljubljana in džematu Velenje. Vendar, to ni bil navaden mektebski dan. Namreč, to nedeljo so dijaki mektebskega pouka džemata Ljubljana, kot tudi džemata Velenje imeli priložnost obiskati Islamski kulturni center v Zagrebu.

 

V dopoldanskem času je izpred mekteba v Ljubljani odrinila kolona treh avtobusov s 128 učenci proti Zagrebu. Ta prelep prizor velikega števila učencev, učiteljev verouka in staršev, je vlilo veselje in optimizem v to kar počnejo posebej pa, ko so zagledali džamijo in minaret. Vse skupaj je še povečalo odločnost za še večje zavzemanje za izgradnjo Islamskega kulturnega centra v Ljubljani. Koloni avtobusov, ki so odrinili iz Ljubljane se je pridružil še avtobus mektebskih učencev iz džemata Velenje.

 

Pred zagrebško džamijo, je dobrodošlico gostom iz Ljubljane izrekel glavni imam hafiz Aziz Alili, in jih podrobneje seznanil z Islamskim kulturnim centrom in njegovo zgodovino. V znak zahvale za gostoljubje in lepe besede hafiza Alilija, se je v imenu gostov zahvalil imam Špendi Fidani, imam Sead Karišik pa je izročil primerno darilo.

 

Otroškemu veselju in radovednosti ni bilo konca. Želeli so pokukati v vsak kotiček in s svojo nogo stopiti na vsako stopnico. Nekateri otroci so prvič videli džamijo in bili prvič v njej.

 

Druženje se je nadaljevalo v velikem zabaviščnem parku Bundek, kjer so se otroci igrali, recitirali ilahije in kaside, peli in se veselili. Najmlajši so bili najbolj aktivni, in so svoje starejše prijatelje presenetili s svojim znanjem. V večernih urah smo se vrnili v Ljubljano, kjer so starši z nestrpnostjo pričakovali svoje najdražje.

Ta velik in predvsem koristen izlet so organizirali: imam Senad Karišik, imam Špendi Fidani, imam Sead Karišik, muallima Senada Karišik in muallima Sumeja Fidani.

 

Sumeja Fidani