MEVLUD POD TRIGLAVOM

Jesenice, 27. februar 2011, (MINAS) – V nedeljo, 27. februarja 2011, je bil organiziran mevlud na Jesenicah, ki ga je pripravil Munzir Čelenka, imam v džematu Jesenice.

 

 

 

 

 

Mevluda na Jesenicah se je udeležil mufti dr. Nedžad Grabus, njegov namestnik Ibrahim Malanović, tajnik Nevzet Porić, predsednik Zbora Refik Havzija, imami iz Slovenije, predsedniki odborov in številni verniki in vernice.

Program so izvedli imami iz Sloveniji, ki so s prepevanjem spevov o življenju Muhammeda, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir, in ilahij (pobožnih pesmi) obudili spomine na zadnjega Božjega odposlanca Muhameda, a.s.

V zelo inspirativnem predavanju je mufti dr. Nedžad Grabus najprej spregovoril o veličini Muhammeda, a.s., njegovih sporočilih in našem odnosu do njega oz. do njegovih življenjskih napotkov, priporočil in nasvetov, ki jih zapustil za seboj. V drugem delu svojega nagovora je mufti Grabus spregovoril o pomembnosti džemata Jesenice, dosedanjem delu in načrtih za prihodnost s katerimi želi džematu Jesenice povrniti status, ki so ga včasih imele.