mufti-na-konferenci-v-istanbulu1

MUFTI GRABUS NA KONFERENCU V ISTANBULU OB 1400 OBLETNICI ZAČETKA RAZODETJA KUR’ANA

Istanbul, 5. september 2010, (MINAS) – V nedeljo, 5. septembra 2010, je bila v Istanbulu odprta konferenca z naslovom »1400 let od začetka razodetja Kur’ana«

pod pokroviteljstvom premiera Republike Turčije in v organizaciji IRCIC-e, Centra za islamsko umetnost, zgodovino in kulturo.Na poziv direktorja IRCIC-e dr. Halita Erena na konferenci sodelujeta mufti dr. Nedžad Grabus in njegov namestnik Ibrahim Malanović. Razodetje Kur’ana se je začelo 610. leta v Mekki. Rek pravi: »Kur’an je razodet v Mekki, najbolje interpretiran v Kairu in najlepše napisan v Istanbulu«.

Mufti dr. Nedžad Grabus in njegov namestnik Ibrahim ef. Malanović sta izkoristila priložnost in se srečala s številnimi delegacijami. Pozdravila sta se s premierjem Republike Turčije Tajjibom Erdoganom. Poleg drugih sta se sestala s turškim reisu-l-ulemom prof. dr. Alijem Bardakogluom in novim ministrom vakufov katarja Gajs bin Mubarek bin Imran El-Kuvari. Pogovarjali so se o aktivnostih Islamske skupnosti v Sloveniji in projektih, ki jih Islamska skupnost realizira.

Sestala sta se tudi s prof. dr. Ekmelddinom Ihsanogluom, generalnim sekretarjem Konference islamskih držav. V prisrčnem srečanju »starih« znancev se je generalni sekretar dr. Ihsanoglu zanimal za projekt Islamskega verskega in kulturnega centra v Ljubljani ter je pozval muftija Grabusa, da obišče Džido.

mufti-na-konferenci-v-istanbulu1

mufti-na-konferenci-v-istanbulu2

mufti-na-konferenci-v-istanbulu3