drugi-iftar-na-zemljiscu-za-dzamijo-2

DRUGI IFTAR NA ZEMLJIŠČU ZA DŽAMIJO

Ljubljana, 11. avgust 2010, (MINAS) – V sredo, 11. avgusta 2010, je bil organiziran drugi iftar (večerja ob koncu posta) na zemljišču, ki je predvideno za izgradnjo džamije v Ljubljani.

 

Prvič so se muslimani sestali na tem mestu 21. avgusta 2009, ko je bil organiziran prvi iftar.Ob tej priložnosti se je zbralo ogromno število ljudi, ki so prišli iz vseh koncev Slovenije predvsem pa iz Ljubljane in okolice. Glede na toplo in lepo vreme je bil iftar organiziran na odprtem. Z letošnjim ramazanom je Islamska skupnost začela z vsemi aktivnostmi na Kurilniški 18 z namenom, da verniki in vernice dobijo občutek, da bo nekoč na tem mestu stala džamija.

Glede na dejstvo, da je mesec ramazan obdobje druženja ljudi in to je posebej prisotno v organiziranju skupnih iftarjev v času posta je bil organizirani iftar lepa priložnost za druženje in spoznavanje.

Z odlično organizacijo Senada ef. Karišika, ljubljanskega imama in članov Odbora Islamske skupnosti Ljubljana ter z ogromnimi donacijami donatorjev je bilo zbrano veliko hrane in pijače za vse udeležence, ki jih je bilo okrog tristo glava množic. Bureki, sirnice, ćevapčići, doner kebab, sladice, sadje in ostalo so bili samo del hrane s katero so udeleženci končali prvi dan posta.

Pred začetkom teravih-namaza (večerna ramazanska molitev) sta prisotne nagovorila mufti dr. Nedžad Grabus in njegov namestnik Ibrahim ef. Malanović, ki sta poudarila, da je zelo pomembno za Islamsko skupnost, da se ljudje zbirajo na tem mestu in opravljajo verske aktivnosti.

drugi-iftar-na-zemljiscu-za-dzamijo-1

drugi-iftar-na-zemljiscu-za-dzamijo-2

drugi-iftar-na-zemljiscu-za-dzamijo-3

drugi-iftar-na-zemljiscu-za-dzamijo-4