gorica3

MUSLIMANI V NOVI GORICI V AKCIJI ZA NAKUP PROSTOROV

 

Nova Gorica, 14. maj 2010, (MINAS) – V petek, 14. maja 2010, je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem in imamom Ifetom Suljićem obiskal muslimane v Novi Gorici. Na muftijevo povabilo so se odzvali predsednik Izvršilnega odbora Islamske skupnosti Ljubljana h. Midhat Alagić, eden največjih donatorjev za IKC g. Fikret Makić, h. Hasan Kovačević, potem imama iz Kopra Nevres Mustafić, predsednik Izvršilnega odbora Islamske skupnosti Koper h. Zijad Svraka, člani odbora h. Semiz Husanović in h. Salkan Merić.

Namreč, v torek, 11. maja 2010, je bila podpisana predpogodba o nakupu prostorov na Erjavčevi ulici v Novi Gorici za potrebe Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji. Končno izplačilo bo 20. junija 2010. To takrat je potrebno zbrati še 70.000,00 EUR. V Novi Gorici živi ogromno število muslimanov, ki niso imeli možnosti za organizacijo verskega življenja. Zato je Mešihat Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji imenoval gospoda Redžepa Hodžića na mesto imama, ki je zadolžen za področje Nove Gorice in njene okolice.

Ob srečanju v Novi Gorici je mufti dr. Nedžad Grabus nagovoril zbrane vernike in jim najprej predstavil Islamsko skupnost v Sloveniji in njeno delovanje. Potem je obrazložil njeno odločitev za nakup prostorov v Novi Gorici. Kupljenih 100 kvadratnih metrov bo zaenkrat zadostovalo za potrebe Islamske skupnosti v Novi Gorici. V Novi Gorici se lahko razvije dober in kvaliteten džemat, ki bo podoben džematu v Kopru, je sklenil mufti Grabus.

Ob izkazanem veselju in radosti so se zbrani verniki zahvalili muftiju dr. Nedžadu Grabusu in Islamski skupnosti za pomoč pri nakupu objekta kjer bodo lahko izvajali verske in izobraževalne dejavnosti.

Ob tej priložnosti vabimo vse zainteresirane, da se vključijo v ta projekt in s svojimi prispevki pomagajo Islamski skupnosti pri realizaciji tega projekta. Za dodatne informacije lahko kontkatirate imama Redžepa Hodžića oziroma tajništvo Islamske skupnosti.

gorica1

gorica2

gorica3