egiptovski_veleposlinik_1

MUFTI GRABUS SPREJEL EGIPTOVSKEGA VELEPOSLANIKA

Ljubljana, 19. april 2010, (MINAS) – V ponedeljek, 19. aprila 2010, je mufti dr. Nedžad Grabus v svojem uradu na Grablovičevi 14 v Ljubljani sprejel egiptovskega veleposlanika njegovo ekscelenco gospoda Ahmeda Farouka.


Veleposlanik Ahmed Farouk je v svojem imenu in imenu Arabske Republike Egipt čestital muftiju dr. Nedžadu Grabusu za ponovno imenovanje na mesto ljubljanskega muftija. Vesel je ker bo lahko tudi v prihodnje sodeloval z g. Grabusom.


V nadaljevanju se je veleposlanik Ahmed Farouk zanimal za projekt izgradnje džamije v Ljubljani. Ponudil je svoje pomoč pri reševanju tega že več kot štirideset let trajajočega projekta. Obljubil je muftiju Grabusu, da bo vse naredil kar je v njegovi moči glede napredovanja omenjenega projekta. Gospod Ahmed Farouk je v nadaljevanju predstavil projekt egiptovskega Ministrstva za zunanje zadeve glede izobraževanja imamov, ki ga bosta izvajale dve univerzi Cambridge in El-Azhar. Mufti dr. Nedžad Grabus je izrazil svoje zadovoljstvo in pripravljenost, da se tudi Islamska skupnost v Republiki Sloveniji vključi v ta pomemben projekt. Po muftijevih besedah imajo muslimani iz tega področja dolgoletne stike in sodelovanje z Univerzo El-Azhar. Zato ga veseli, da se bo to sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje. Oba sogovorca sta se strinjala, da je to pomemben korak naprej pri pripravi imamskega kadra za opravljanje tega pomembnega dela posebej pa na Zahodu oziroma v Evropi.