cistilna_akcija1

MUFTI DR. NEŽAD GRABUS S SODELAVCI NA ČISTILNI AKCIJI

Ljubljana, 17. april 2010, (MINAS) – V soboto, 17. aprila 2010, v sklopu akcije »Očistimo Slovenijo v enem dnevu«, ki jo je pripravilo Društvo ekologov brez meja se je mufti dr. Nedžad Grabus skupaj s tajnikom Nevzetom Porićem, predsednikom IO Ljubljana h. Midhatom Alagićem in podpredsednikom IO Ljubljana h. Zilhadom Kudićem udeležil skupne akcije v Podutiku v Ljubljani.

Ob tej priložnosti se je srečal z ministrom za okolje in prostor prof. dr. Roko Žarnićem, ministrom za lokalno samoupravo in regionalni razvoj dr. Henrikom Gjerkešem, predsednikom DESU-a g. Karlom Erjavcem in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem.

Božji poslanec Muhammed, Bog naj ga blagoslovi in mu podari mir, je povedal: »Čistoča je del vere«. V skladu s tem priporočilom je Islamska skupnost v Republiki Sloveniji podprla akcijo »Očistimo Slovenijo v enem dnevu« in se je tudi aktivno vključila v njeno realizacijo. Tako so imami na petkovi molitvi, 16. aprila 2010, podrobneje seznanili zbrane vernike z akcijo in jih tudi pozvali, da se aktivno vključijo v zbiranje odpadkov v soboto, 17. aprila 2010. Zato so se ob tej priložnosti zbrali številni verniki v vseh mestih kjer je registrirana skupnost in sicer v Ljubljani, na Jesenicah, v Tržiču, Kranju, Škofja Loki, Postojni, Sežani, Ajdovščini, Kopru, Kočevju, Trbovljah, Velenju, Novemu mestu, Celju in Mariboru in pobirali odpadke v bližini objektov Islamske skupnosti. Kasneje se je skupina članov Islamske skupnosti zbrala tudi na lokaciji kjer se bo gradila džamija med Parmovo in Kurilniško ulico v Ljubljani kjer so tudi pobirali odpadke.

 

Projekt »Očistimo Slovenijo v enem dnevu« je nastal kot civilna pobuda. V štirih mesecih je

podporo projektu izkazalo že več kot 30.000 posameznikov, izobraževalnih institucij, okoljskih organizacij, vladnih in nevladnih institucij ter podjetij. Med ključnimi partnerji naj omenimo častne pokrovitelje projekta, predsednika RS dr. Danila Türka, predsednika Državnega zbora RS dr. Pavla Gantarja in predsednika Vlade RS Boruta Pahorja. Projektu se je pridružila že večina slovenskih krovnih organizacij in okoljskih nevladnih organizacij, občine in komunalna podjetja, tudi medijsko je projekt dobro sprejet.